SELÇUK URAZ – Müzik Öğretmeni (1920 – 2003)


Selçuk Uraz., Eseniş Lisesi’nde müzik öğretmeniydi.Ulvi Uraz’ın eşi.Bu sabah Füsun Erbulak’ın “Amazon Kadınlar” adlı yazı dizisinde Selçuk Hanımın fotoğrafını gördüğümde 1972-73 okul dönemine geri döndüm adeta.Bembeyaz saçları,o zarafeti,duruşuyla bambaşka bir güzelliği,soyluluğu simgeliyordu Selçuk Uraz.

“Güzel aydınlığa tutkun insanlar,daha mı az yaşıyorlar ? Bence bu doğru bir yaklaşım,çünkü böylesi insanlar,yalnızca kendi dert ve sıkıntılarını değil,ülkenin diğer kesimlerinin,özellikle de gençlerin üzüntülerini,uğradıkları haksızlıkları paylaşıyorlar..”demiş Füsun Erbulak.Doğru.Haklı.Çok haklı.

Selçuk Uraz piyanistti,notalardan bahsederdi derste..müzik ve hayata dair konuşurdu..sadece on iki yaşındaydım..söyledikleri bir kulağımdan gidip diğerinden çıkmıştı.O çağlardaydım.Çocukluğun son demleri..keşke sonrasında hiç kopmamış olsaydım kendisinden.Gerçek değerlerden biriydi..elit.Ve saygın.O gümüş ışıltılı saçlarını..o bembeyaz gülümseyişini hiç unutmadım..gözlerinde hep simli hareler vardı.
Tam ekran yakalama 27.07.2015 222942.bmpAdsiz

Aklımda doğru kalmışsa 11 Mayıs 2003 tarihinde ayrılmıştı aramızdan.Gazetede küçücük bir haber..

Yazan: Pınar Çekirge

Yorum bırakın

ESENİŞ LİSESİ MUHTELİF FOTOLAR

Eseniş havasını hala içlerinde hissedenler.

Posted by Ayhan Gençer on 4 Temmuz 2009 Cumartesi